Диканька
В цьому турі нас очікують:
— екскурсія по колоритній провінційній Полтаві, території музея-садиби Котляревського, Івановій горі та Круглій площі;
— інтерактивний гастрономічний музей, дегустація наливок, майстер-клас по виготовленню галушок та обід по-полтавськи;
— чарівна Диканька з бузковим гаєм, дубовим лісом та 800-літніми дубами, де немолодий Іван Мазепа зустрічався з юною Мотрею Кочубей;
— Диканьський Курінь, де ми зустрінемося з гоголівськими героями та повеселимось на вечорницях.
ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
7.00 – виїзд з Кременчука з парковки АТБ, зупинка ринок (вул.Небесної Сотні 3а)
9.30 – прибуття в Полтаву. Почнемо мандрівку з відвідування гастрономічного музею, майстер-класу по виготовленню галушок та дегустації наливок.

Нас вже очікує Солоха-господиня, яка вправно покаже нам технологію приготування і кожен з нас зліпить свою галушку! Поки дегустуємо наливки та слухаємо історії про гастрономічні уподобання жителів полтавщини, наші галушки вже варяться.
То ж, перед знайомством з Полтавою підобідаємо: галушки, салат, налисники з сиром, узвар.
Далі нас автобус везе на екскурсію по Полтаві: дізнаємось, де під землею тече річка, назву якого носить місто, піднімемось на Іванову гору та сфотографуємось біля пам’ятника галушкам і білої альтанки, прогуляємось садибою знаменитого Котляревського, побачимо Успенський собор, Круглу площу та матимемо вільний час на самостійну прогулянку, щоби прикупити полтавські солодощі та випити філіжанку кави.

Залишаємо Полтаву і рушаємо в Диканьку. Здогадайтесь, чому вона носить таку назву? Підказка: і досі багато жителів селища носять прізвище Дикань… а може тому, що навкруги були дикі ліси?.. Як би там не було, а ми прогуляємось по дубовому лісі до 800-літніх дубів, де зустрічались юна Мотря та немолодий Мазепа і почуємо історію їх дивного кохання, побачимо Миколаївську церкву з захороненням князів Кочубеїв та сфотографуємось біля старого вітряка.

А ще для своєї доньки Анни Кочубей висадив величезний бузковий гай, до якого нині з’їжджаються туристи, щоби побачити це квіткове диво та прогулятись вздовж Пивоварського ставу…

Далі нас очікує головна родзинка гоголівської полтавщини – зустріч з гоголевськими героями. Саме в Диканьці, в заїзжджому дворі, подорожуючи додому до рідної Василівки що на миргородщині, зупинявся сам Микола Васильович Гоголь. Саме тут він надихався творчістю до написання славетного збірнику «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Саме тут нас очікують гоголівські герої, щоб у вихрі вечорниць перенести нас до тих старих часів. Театралізоване дійство та пригощання від пані Солохи очікують нас в Диканьці.

17.00-17.30 – виїзд. Орієнтовне прибуття в Кременчук близько 20.00
В вартість входить:
-транспортне та екскурсійне обслуговування,
-послуги гіда,
-страхування.
В вартість не входить: вхідні квитки, харчування, особисті витрати.
— гастрономічний музей, дегустація наливок, майстер-клас по виготовленню галушок та обід по-полтавськи –
— садиба Котляревського –
— перебування в диканьському Курені (театралізоване дійство з гоголівськими героями – вечорниці,
—обід-вечеря: борщ, хліб, картопля з м’ясом по-хуторянськи, солона капуста, чай)
Бронювання місць, інформація щодо турів - телефонуйте або пишіть на вайбер менеджерам туру:
+38 067 758 61 69
+38 095 778 94 07
+38 063 519 50 63
— екскурсія по колоритній провінційній Полтаві, території музея-садиби Котляревського, Івановій горі та Круглій площі;
— інтерактивний гастрономічний музей, дегустація наливок, майстер-клас по виготовленню галушок та обід по-полтавськи;
— чарівна Диканька з бузковим гаєм, дубовим лісом та 800-літніми дубами, де немолодий Іван Мазепа зустрічався з юною Мотрею Кочубей;
— Диканьський Курінь, де ми зустрінемося з гоголівськими героями та повеселимось на вечорницях.
ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ:
7.00 – виїзд з Кременчука з парковки АТБ, зупинка ринок (вул.Небесної Сотні 3а)
9.30 – прибуття в Полтаву. Почнемо мандрівку з відвідування гастрономічного музею, майстер-класу по виготовленню галушок та дегустації наливок.
Нас вже очікує Солоха-господиня, яка вправно покаже нам технологію приготування і кожен з нас зліпить свою галушку! Поки дегустуємо наливки та слухаємо історії про гастрономічні уподобання жителів полтавщини, наші галушки вже варяться.
То ж, перед знайомством з Полтавою підобідаємо: галушки, салат, налисники з сиром, узвар.
Далі нас автобус везе на екскурсію по Полтаві: дізнаємось, де під землею тече річка, назву якого носить місто, піднімемось на Іванову гору та сфотографуємось біля пам’ятника галушкам і білої альтанки, прогуляємось садибою знаменитого Котляревського, побачимо Успенський собор, Круглу площу та матимемо вільний час на самостійну прогулянку, щоби прикупити полтавські солодощі та випити філіжанку кави.
Залишаємо Полтаву і рушаємо в Диканьку. Здогадайтесь, чому вона носить таку назву? Підказка: і досі багато жителів селища носять прізвище Дикань… а може тому, що навкруги були дикі ліси?.. Як би там не було, а ми прогуляємось по дубовому лісі до 800-літніх дубів, де зустрічались юна Мотря та немолодий Мазепа і почуємо історію їх дивного кохання, побачимо Миколаївську церкву з захороненням князів Кочубеїв та сфотографуємось біля старого вітряка.
А ще для своєї доньки Анни Кочубей висадив величезний бузковий гай, до якого нині з’їжджаються туристи, щоби побачити це квіткове диво та прогулятись вздовж Пивоварського ставу…
Далі нас очікує головна родзинка гоголівської полтавщини – зустріч з гоголевськими героями. Саме в Диканьці, в заїзжджому дворі, подорожуючи додому до рідної Василівки що на миргородщині, зупинявся сам Микола Васильович Гоголь. Саме тут він надихався творчістю до написання славетного збірнику «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Саме тут нас очікують гоголівські герої, щоб у вихрі вечорниць перенести нас до тих старих часів. Театралізоване дійство та пригощання від пані Солохи очікують нас в Диканьці.
17.00-17.30 – виїзд. Орієнтовне прибуття в Кременчук близько 20.00
В вартість входить:
-транспортне та екскурсійне обслуговування,
-послуги гіда,
-страхування.
В вартість не входить: вхідні квитки, харчування, особисті витрати.
— гастрономічний музей, дегустація наливок, майстер-клас по виготовленню галушок та обід по-полтавськи –
— садиба Котляревського –
— перебування в диканьському Курені (театралізоване дійство з гоголівськими героями – вечорниці,
—обід-вечеря: борщ, хліб, картопля з м’ясом по-хуторянськи, солона капуста, чай)
Бронювання місць, інформація щодо турів - телефонуйте або пишіть на вайбер менеджерам туру:
+38 067 758 61 69
+38 095 778 94 07
+38 063 519 50 63